Belçika'da atık odundan Biyokömür tesisi devreye alındı
ArcelorMittal, Belçika'nın Ghent kentindeki çelik tesisinde atık odunu işleyerek yüksek fırın prosesine uygun biyo-kömüre dönüştüren bir tesisi devreye aldı.
Kuruluşa göre bu, Avrupa çelik endüstrisi için bir ilk. Torero tesisinin her yıl 88.000 ton atık odunu 37.500 ton biyo-kömüre dönüştürmesiyle yıllık karbon emisyonlarının 112.500 ton azalacağı tahmin ediliyor.
Yüksek fırın sürecinde biyo-kömür kullanımı, Steelanol tesisi tarafından etanole dönüştürülecek biyogaz üretecektir. Bu da daha sonra nakliye yakıtları, boyalar, plastikler, giysiler ve hatta kozmetik parfümler dahil olmak üzere çeşitli kimyasal ürünlerin üretiminde yapı taşı olarak kullanılabilecek.
Etanol, ArcelorMittal ve LanzaTech tarafından Carbalyst® markası altında ortaklaşa pazarlanacak.
ArcelorMittal Belçika CEO'su Manfred Van Vlierberghe şu yorumda bulundu: “ArcelorMittal Belçika çelik üretimini karbonsuzlaştırma hedefine sahiptir. Bu bağlamda, CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar 2018 yılına kıyasla %35 oranında azaltmaya ve 2050 yılına kadar iklim açısından nötr hale gelmeye yönelik bir eylem planını uygulamaya tamamen angaje olmuş durumdayız.
“Sadece karbon ayak izimizi değil, atık ayak izimizi de azaltmak istiyoruz - çelik şirketimizin sıfır karbon emisyonu ve sıfır atık için bir yol haritası var. Bunu sorumlu bir şekilde adım adım gerçekleştireceğiz ve Torero tesisinin devreye alınması da bu adımlardan biri - fosil kömürün kısmen biyo-kömürle değiştirilmesi.
“Bu, ArcelorMittal'in azaltılmış, düşük ve sıfır karbon emisyonlu tüm ürünlerini ve çelik üretim faaliyetlerini, daha geniş girişimleri ve inovasyon projelerini, net sıfır karbon çeliğe doğru kanıtlanabilir bir ilerleme sağlamayı amaçlayan XCarb® programımızla mükemmel bir uyum içindedir.”
BİR CEVAP YAZ